pribram.cz2020

Milínský masopust byl ve znamení pohádkových postav

Masopust 23. února 2020   (13:06)

Milínský masopust byl ve znamení pohádkových postav

Obec Milín je svými masopusty na Příbramsku obecně známa. Ani tentokrát pořadatelé nezklamali a celé sobotní odpoledne bylo věnováno dětem.
Večerníček, kreslený chlapeček v papírové čepici a stejnojmenný podvečerní pořad s pohádkovým příběhem oslavil 2. ledna 55. narozeniny.  S tímto výročím bylo spojeno i celé masopustní odpoledne v Milíně na Příbramsku. Průvod se připravoval a řadil již před polednem ve dvoře místního pivovaru a po nezbytném fotografování jedinců i skupinek se vydal před radnici, kde již čekaly desítky lidí.


Večerníček, kreslený chlapeček v papírové …
 
Klíč od města tak tentokrát také nepředával starosta obce, ale taťka Šmoula. Všichni se pak vydali na krátkou pouť městem, kdy dominovaly v celém pestrobarevném masopustním reji především pohádkové postavy, všem tak dobře známé.

 
Klíč od města tak tentokrát také nepředával …

Zelená kobylka vezla na vozíku partičku malých mravenců, v čele průvodu Pat a Mat doprovázeni samotným Večerníčkem, nechyběli Emanuel s Makovou panenkou nebo Rumcajs s Mankou a Cipískem. Všichni vzpomínali na pohádky a po procházce městem se sešli i s dalšími diváky a návštěvníky u hasičské zbrojnice, kde čekal nejen další bohatý program, ale i řada stánků s občerstvením.

 
Zelená kobylka vezla na vozíku partičku malých …


Z jedné strany voněla domácí zabíjačka s jelítky, jitrničkami i tlačenkou, ze strany druhé lákal trdelník i cukrová vata. V hasičské garáži mohli ti menší využít přichystaných dílniček, vyzkoušet ozdobné tetování nebo vyrobit si například píšťalku. Programem provázel známý Brdonoš a vskutku zapadl do Krkonošských pohádek i s Trautenberkem a ostatními. Všichni se dobře bavili, hodovali a pili, jak se na masopustní veselí sluší. Až s přibývajícím soumrakem se celá společnost postupně rozešla.


Z jedné strany voněla domácí zabíjačka s …
2019 ....... 2024 © masopust-milin.cz
webdesign | websystem | KAO.cz