Napsali o akci - E.Trnková2020

Vážení,

je po masopustní akci v roce 2020.

Doufám, že se hlavně akce líbila dětem, protože jim byl tento masopust věnován a tudíž snad si jí užily.

Počasí tentokrát při nás opět stálo a sluníčko se svými paprsky svítilo na všechny pohádkové postavičky z Večerníčka.

Jsme jen nadšenci a dobrovolníci, kteří této akci jsou ochotni věnovat někdo více, někdo méně času, proto i kostýmy a postavy jsou kreativní, ale úřasné a doufám, že dělány a oblékány s nadšením.

Tentokrát touto cestou nebudu děkovat, už jsem to udělala osobně.

Jen bych chtěla upozornit, že v dnešním uspěchaném, divném světě, se zkuste na chvilku zastavit a zamyslet se, proč tato akce se v Milíně vlastně dělá?
Je to zatím jediná větší akce v této obci.
Nazývaná je sice masopustní, ale přesto je jiná než v jiných oblastech, každý rok tématická, zvláštní, ale naše milínská.
Bohužel ani v Milíně nefunguje a nefungoval klasický masopust, kde se chodí a chodilo od domu k domu, kde se dávají masopustníkům dobroty či pití. Mnohé, většina dveří je a byla po zaklepání zavřená.

A možná právě proto máme jiný masopust v Milíně.

Hlavně je akce o vlastním pobavení, ale i pro zábavu jiným.
Jde o to sejít se s lidmi, popovídat si s nimi, protože z nedostatku času, se jen míjíme. A je to z nedostatku času nebo je to jen výmluva?
Někdy při organizaci se sice i pohádáme, ale zároveň vymýšlíme program, kostýmy, diskutujeme a zasmějeme se a někdy po schůzce jdeme dále komunikovat a dolaďovat vše do místní hospůdky (i když čím dál tím méně).

Tato akce není jen 4hodinový program, ale mnoho, mnoho hodin příprav a mrzí mne, že ne všichni účastníci tomu ten čas chtějí věnovat a nezúčastní se ani jedné schůzky a vlastně se jen tak "vezou" s ostatními.
O remcajících přihlížejících nemluvě.

Věřte či nevěřte, je rok od roku těžší a těžší shánět  "zapálené" nadšence, kteří jsou ochotni bez jakéhokoliv zisku tomu věnovat čas, jen za slůvko "Děkuji".
Někteří lidé naše masopustní řady opustili, noví přišli. A já jsem ráda, že se najdou i takoví, kteří to táhnou s námi od začátku.

Při pohledu na fotky, které jsme dali na web: masopust-milin.cz se lidé, děti, usmívají  a pokud jsme přispěli i k Vašemu úsměvu, tak ta akce stála za to!

Přeji Vám všem krásné dny s úsměvem
Edita Trnková
hlavní organizátorka masopustu
 
2019 ....... 2024 © masopust-milin.cz
webdesign | websystem | KAO.cz